Fysioterapia ja hieronnat

hieronta

Fysioterapia

Fysioterapeuttisi toimii kehon ja kehon liikkeen asiantuntijana! Fysioterapian tarkoituksena on edistää ja ylläpitää asiakkaan toimintakykyä, terveyttä ja liikkumiskykyä. Fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu sekä manuaalinen ja fysikaalinen terapia.

Fysioterapiassa tärkeä rooli on myös asiakkaan omalla aktiivisuudella, joka täydentää ja tukee fysioterapeuttista hoitoa. Kotiharjoitteiden avulla pyritään mm. löytämään itsehoitokeinoja kipujen/oireiden helpottamiseen ja oireiden uusiutumisen ennaltaehkäisyyn.

Fysioterapiaan voit varata ajan lääkärin lähetteellä tai ilman. Lääkärin lähetteellä
Kela korvaa osan lääkärin määräämästä fysikaalisesta hoidosta kelan omien taksojen suuruisina. Taksat voi tarkistaa Kelan sivuilta.

Fysioterapiaan liittyy aina asiakkaan toimintakyvyn alkutilanteen kartoitus eli fysioterapiatutkimus. Tutkimuksessa arvioidaan asiakkaan nykytilaa, toiminta- ja liikkumiskykyä, kehon toimintahäiriöitä ja kivun tai ongelman aiheuttajaa.

Varaa aikasi fysioterapian alkututkimukseen, jossa kartoitamme kehosi toimintaa ja mahdollisia toimintahäiriöitä!

Uus’Sinän fysioterapiapalvelut:

  • Manuaaliset hoidot: lihas- ja lihaskalvo eli fascia käsittelyt ja hieronnat
  • Lämpö- ja kylmähoidot
  • MDT-menetelmä (McKenzie menetelmä)
  • Lantionpohjan toimintahäiriöiden tutkiminen ja hoito
  • Ohjaus ja neuvonta
  • Fysikaaliset hoidot : Pintalämpöhoidot, kylmähoidot, Ventipress- painepuristushoito
  • Kinesioteippaus
  • Tuotemyynti
  • Liikuntaryhmien ohjaus mm. Asahi, Tonic Flow, Niska- selkäryhmät, Sovellettu rentousmenetelmä

Lämpöhoito on hyvä apu, kun lihakset ovat jännittyneet ja kivuliaat.
Ultraääni eli syvälämpöhoidossa hoidetaan syvempiä kudoksia, kipuja ja tulehduksia ultraäänilaitteen avulla. Syvälämpöhoidossa saadaan aikaan lämpövärähtelyä syvemmissä kudoksissa ja hoito voidaan antaa tarkasti rajatulle alueelle. Syvälämpö auttaa rentouttamaan lihasspasmeja ja tuo helpotusta lihaskireyksiin. Syvälämpöä voidaan käyttää myös akuuttien tulehdusreaktioiden paranemista nopeuttavana hoitona.

Pintalämpöhoidoilla lämmitetään ja rentoutetaan kudosta erillisellä pakkauksella esihoitona liikehoidolle tai muulle mobilisoivalle hoidolle. Pinnallinen lämpökäsittely parantaa kudosvenyvyyttä sekä lisää aineenvaihduntaa. Pinnallisen lämpökäsittelyn avulla lihasjännitykset rentoutuvat ja sitä kautta kipu lievittyy.

Kylmähoidoissa kipua ja turvotusta lievitetään kylmäpakkausten tai geelin avulla. Kylmähoitoa käytetään akuuttien sekä pitkittyneiden vammojen hoidossa sekä tulehdustilojen lievittämiseen. Kylmähoidon tarkoituksena on rauhoittaa tulehdusreaktiota. Aineenvaihdunta ja verenkierto vaurioalueella hidastuvat sekä turvotus ja kipu vähenevät.

McKenzie-menetelmä

McKenzie- menetelmä perustuu asiakkaan huolelliseen tutkimiseen ja arviointiin oireiden syistä. Menetelmällä tutkitaan niskan ja selän mekaanisia, asentoperäisiä ja välilevyn aiheuttamia kiputiloja. Kivun ja oireiden käyttäytymisen perusteella asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen hoito-ohjelma, jota hän toteuttaa fysioterapeutin ohjauksessa sekä itsenäisesti kotona. Menetelmä perustuu asiakkaan omaan aktiivisuuteen – tietyillä asennoilla ja toistoliikkeillä asiakas pystyy itse vaikuttamaan myönteisesti oireiden helpottumiseen ja paranemisprosessin etenemiseen. Terapeutin tehtävänä on opettaa ja ohjata asiakas oman vaivansa hoitajaksi.

Terapia sopii erilaisten selkäoireiden esim. ischias-vaivojen, äkillisten alaselän kipujen /mm. noidannuolityyppisten kipujen) sekä niskaperäisten käsien puutumisoireiden hoitoon. McKenzie-menetelmän avulla voidaan saada erittäin nopea apu ja kivunlievitys akuuttiin selkävaivaan.

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan toimintahäiriöillä tarkoitetaan lantionpohjan lihasten vajaata toimintaa ja/tai yliaktiivista toimintaa, esimerkiksi virtsan ja ulosteen pidätyskykyyn liittyvät ongelmat, emättimen laskeumat sekä erilaiset lantionpohjan kiputilat. Lantionpohjan lihakset muodostuvat osittain tahdonalaisista lihaksista, jotka toimivat pohjana lantion sisäelimille, kuten virtsarakolle. Lantionpohjan lihakset ovat myös yhteistyössä syvimpien vatsa- ja selkälihasten kanssa, toimien alaselän tukena.

Ikä ei ole este lantionpohjan kuntouttamiselle. On tärkeää hakeutua tai ohjata asiakas asiamukaiseen hoitoon ajoissa, sillä näin saavutetaan nopeammin tuloksia.

Ohjattu harjoittelu on motivoivaa ja se perustuu yksilölliseen hoitosuunnitelmaan. Fysioterapiassa voidaan hyödyntää lantionpohjan lihastestausta tarkoitukseen soveltuvan mittarin (biofeedback) avulla ja tarvittaessa fysioterapiassa käytetään elektroterapiaa. Fysioterapiassa huomioidaan myös muut lihasryhmät ja kehon toiminnot, jotka vaikuttavat lantionpohjan toimintaan (www.pelvicus.fi).

Fascia–käsittely

Lihaskalvot eli Fasciat ovat tiivistä sidekudosta, ne ympäröivät lihaksia, lihasryhmiä, verisuonia ja hermoja. Fasciat tukevat yksittäisten lihasten tehtäviä jakaen kuormaa, ohjaten voimia ja jännityksiä laajemmalle alueelle vaikuttaen koko kehon toimintaan. Fascioiden tiukentuessa lihasten toiminta heikkenee.

Fascia- käsittelyllä voidaan tehostaa hieronnan ja fysioterapian vaikuttavuutta mm. liikkeen kontrolli paranee, liikkuvuus lisääntyy, lihakset rentoutuvat ja lihasten voima palautuu.

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus antaa tukea kuntoutumiseen tukiteippauksen tavoin monissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa vähentämällä kipua, lisäämällä liikkuvuutta sekä lihasvoimaa. Kinesioteippausta voidaan hyödyntää sekä akuuteissa vammoissa että pidemmällä aikavälillä syntyneissä ylikuormitustiloissa.

Perinteisestä urheiluteippauksesta kinesioteippaus eroaa teippaustavan sekä teipin materiaalin suhteen. Kinesioteippi ei rajoita tuettavan alueen tai nivelen liikettä, eikä siten tunnu kiristävältä – teipin venyvyys vastaa lihaksen normaalia elastisuutta. Kinesioteippi on 100% puuvillaa ja siksi ihoystävällistä, teippi kestää myös kastumista ja useiden päivien käyttöä.

Kinesioteippauksesta on hyötyä laaja-alaisesti. Yleisimmin sitä käytetään mm. erilaisissa tulehdustiloissa tai rasitusvammoissa kuten tenniskyynärpääoire, turvotuksen hoitoon, ryhdin korjaamiseen, lihasjännityksen vähentämiseen tai verenkierron, imunestekierron ja liikkuvuuden parantamiseen.

Fysikaaliset hoidot

Fysikaaliset hoidot, kuten pinta –ja syvälämpöhoidot, kylmähoidot ja sähköhoidot, lievittävät kipua ja nopeuttavat kudosten paranemista, hoidot  toimivat manuaalisen fysioterapiahoidon tukitoimena ja niitä käytetään hoidon tavoitteesta riippuen esim. kivunhoitona tai esihoitona hieronnalle ja liikehoidolle.

Ventipress-painepuristushoito

Ventipress-painepuristushoito soveltuu erilaisten laskimoverenkiertohäiriöiden, turvotusten ja imunestekierron ongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn mm. säärihaavan ennaltaehkäisy hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Hieronta

Hieronta lievittää lihasjännityksiä ja niistä aiheutuvia särkyjä. Hieronnalla voidaan
ennaltaehkäistä jännitystiloja, parantaa nivelten liikkuvuutta, vilkastuttaa aineenvaihduntaa sekä auttaa liikkujan lihashuollossa. Hieronnalla on myös kehoa ja mieltä rentouttava vaikutus.

Intialainen päähieronta on kehon vireystasoa kohottava ja mieltä rentouttava
hoito. Hieronnan aikana käsitellään hartiaseutu, olkavarret, niska, päänseutu sekä kasvot. Voit valita intialaisen päähieronnan myös klassisen hieronnan yhteyteen.

Aromahieronnassa käytetään korkealaatuisia eteerisiä öljyjä ja laadukasta luonnonmukaista pohjaöljyä.  Hoitoöljyjen ja erikoishierontatekniikan yhteisvaikutukset edistävät lihasten ja kudosten aineenvaihduntaa, lievittävät kipuja sekä kohottavat mielialaa. Aromahieronta on konaisvaltainen hoito, jossa tuloksena rauhallinen ja rentoutunut olo ja mieli.

Hot-Stones lämminkivihieronnassa yhdistyvät kivien miellyttävä lämpö pehmeisiin hierontaotteisiin.  Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3cm syvyyteen asti. Hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta, se laukaisee lihasjännityksiä, vähentää stressiä ja aktivoi koko kehon aineenvaihduntaa. Lämminkivihieronta on erittäin hoitava ja syvärentouttava kokemus.

Seuraa meitä SoMessa!
Oulun Uus’Sinä
Kirkkokatu 61, 90120 Oulu
Aukioloajat: Palvelemme asiakkaiden ajanvarauksien mukaan arkisin ja lauantaisin
Yhteystiedot
Kosmetologi Mia 044 970 3064
Fysioterapeutti Päivi 050 582 9612
Fysioterapeutti Johanna 044 243 9639