Suolahuone

suolahuone

Tervetuloa suolahuoneeseen rentoutumaan ja hoitamaan terveyttäsi!

Istahda hetkeksi aloillesi himmeästi valaistuun suolahuoneeseen ja kuuntele rentouttavaa musiikkia, tai vaihtoehtoisesti nauti vain suolahuoneen hiljaisuudesta!

Suolahuoneemme on yhden -tai kahden hengen suolahuone, jonka seinät, katto ja lattia ovat vuorisuolan peitossa. Suolahuoneessa rentoutuessasi suolageneraattori puhaltaa ilmaan puhdasta suolapölyä, joka hengittäessä hakeutuu hengityselimistön limakalvoille vähentäen limakalvojen turvotusta. Suola myös kosteuttaa ja desinfioi ihoa, joten sillä on myönteinen vaikutus erilaisissa ihosairauksien hoidossa.

Suolahuoneessa voi olla omissa vaatteissa, vaatteiden suojaksi sinulla on mahdollisuus käyttää kaapua. Suolapöly ei vahingoita vaatteita. Halutessasi voit olla myös omassa uima-asussasi saadaksesi ihollesi parhaimman hyödyn suolahoidosta.

Suolahuonehoito kestää aikuisilla noin 40min ja lapsilla 20min, sylilapsilla hoitoaika on vielä lyhyempi.

 

Suolahoidosta tarkemmin:

Mitä on suolahoito?
Haloterapia eli suolahoito on luonnonmukainen terapiamuoto, jota hyödynnetään erityisesti hengityselin- ja ihosairauksien hoidossa. Suolaa käytettiin sairaanhoidossa jo keskiajalla, jolloin munkit hoitivat sairaita suolaluolissa. Vasta hiljattain suolahuonehoito on alkanut yleistymään Suomessa ja sen positiivinen vaikutus iho- ja hengityselinsairauksien sekä allergioiden hoidossa on todistettu tieteellisissä tutkimuksissa.

Suolahuoneen hyödyt
Hengitysteiden oireillessa suolahoitoterapia tehoaa pienentämällä limakarvojen turvotusta ja irrottamalla limaa tuhoten tulehduksia aiheuttavia bakteereja hengitysteistä. Ihosairauksissa taas suolapöly tehoaa tunkeutumalla hoidon aikana ihohuokosiin keräten ympäröivästä ilmasta kosteutta itseensä, minkä ansiosta iho pysyy kosteana ja kimmoisana ja hilliten ihon kutinaa. Suola toimii myös antiseptisesti vahvistaen luontaista vastustuskykyä.

Suolahuone sopii kaikille, jotka haluavat huoltaa hengityselimistöään tai ihoaan, vaikka varsinaista sairautta ei olisikaan. Suolahuoneesta hyötyvät niin urheilijat, puhetyöläiset sekä laulajat. Suola kosteuttaa ja rauhoittaa äänentuotantoa ja avaa hengitystiet. Hoito rauhoittaa ärsytys- ja tulehdusoireita, joita moni saa huonosta sisäilmasta, homeesta tai katu- ja siitepölystä.
Suolahuoneessa elimistöön kulkeutuvan suolan määrä on niin vähäinen, ettei se aiheuta ylimääräistä turvotusta tai verenpaineen nousua!

Talvella kun hengitysilma on kuiva ja limakalvot tai iho alkavat oireilla, voi jo yksikin käyntikerta helpottaa oloa. Sarjahoito on hyvä vaihtoehto akuutissa vaiheessa tai kroonistuneessa tilanteessa, tuolloin hoidossa voi käydä vaikka päivittäin tai esim. 2-3 kertaa viikossa. Tiheä hoitojakso estää tulehdusaiheita uudelleen voimistumasta, jolloin sarjahoidon teho saavutetaan mahdollisimman hyvin. Suolahuoneterapiassa voit rauhoittua ja rentoutua vuorisuolalla vuoratussa erillisessä huoneessa yksin tai yhdessä ystäväsi kanssa.

Seuraa meitä SoMessa!
Oulun Uus’Sinä
Kirkkokatu 61, 90120 Oulu
Aukioloajat: Palvelemme asiakkaiden ajanvarauksien mukaan arkisin ja lauantaisin
Yhteystiedot
Kosmetologi Mia 08 311 6680
Fysioterapeutti Päivi 050 582 9612
Fysioterapeutti Johanna 044 243 9639